top of page

Olen Virpi, personal trainer, ravintovalmentaja, liikunnanohjaaja ja kahden lapsen äiti. Liikunta on kuulunut elämääni lapsuudesta saakka, sillä lapsuudessa ja nuoruudessa harrastin hiihtoa, suunnistusta, yleisurheilua ja hieman voimisteluakin. Tuolloin kesäinen vapaa-aika meni kavereiden kanssa pihalla pelatessa korista ja pesistä. Twist ja hyppyskä olivat myös kova sana :).

 

Hiihdon ja suunnistuksen parissa "viihdyin" kilpailumielessä aikuisuuden kynnykselle saakka. Nämä lajithan palvelevat hyvin toisiaan treenimielessä -varsinkin silloin, kun rastit ovat hieman hukassa ;). Pitkät lenkit olivat siis se mun juttu :D ! 

Liikunnanohjaajaksi valmistuin 1999 silloisesta Lapin Urheiluopistosta. Jonkin aikaa alalla työskenneltyäni päätin kouluttautua personal traineriksi, sillä henkilökohtaisesta ohjauksesta kiinnostuin jo opiskeluaikoina erikoistuessani valmennukseen. Hiihdon parissa valmennusvuosia kertyikin useita.

IMG_0348.JPG

Vuosien varrella olen tehnyt liikunnanohjausken lisäksi PT -ohjauksia. Yhdessä asiakkaiden kanssa olemme mm. tarkistaneet ruokavaliota, kokeilleet asiakkaille sopivia liikuntalajeja, miettineet erilaisia liikunnan viikkorytmityksiä ja tietenkin treenanneet yhdessä. Tässä  muutamia asiakkaiden kommentteja:

"Sun tunnilla on pakko vetää täysiä."

"Täytyyhän sitä jatkaa, vaikka ei jaksaiskaan, kun sä tsemppaat vieressä."

"Oli se hyvä, kun patistit mut kokeilemaan lajia. Nyt tämä laji on ihan  mun lemppareita".

"Ihanaa, nyt mä olen saanut hyvästä liikuntarymistä kiinni ja olo on energinen."

Ikä, erilaiset kokemukset ja koulutukset ovat laajentaneet näkemystäni liikunnannasta ja hyvinvoinnista. Ikä on tuonut tullessaan lempeyttä, pitkäjänteisyyttä ja ymmärrystä. Omakohtaiset kokemukset mm. arjen kuormituksesta, raskauden jälkeisestä palautumisesta ja painon pudotuksesta ovat tuoneet uusia ajatuksia liikunnasta, ravinnosta ja hyvinvoinnista. Lasten myötä lapsiperheen arki on tullut hyvinkin tutuksi. Läpsystä tapahtuvat vaihdot ovat hyvässä muistissa, kuten myös katkonaiset yöunet. Nämä kokemukset ovat opettaneet kuuntelemaan omaa vointia ja etukäteen suunnisteltu juoksulenkki on saattanut vaihtua kävelylenkiksi, venyttelyhetkeksi tai ylimääräiseksi kaffitteluksi.  Omakohtaiset kokemukset ovat myös ohjanneet kouluttaumistani, sillä mm. raskauksien jälkeen kiinnostuin raskauden aikaisesta ja jälkeisestä liikunnasta, sillä itse olisin kaivannut apua aikoinaan tämän suhteen jo ammattini puolesta.

Viimeiset vuodet ovat vierähtäneet fysioterapia-opintojen parissa, sillä jossain vaiheessa huomasin, että meidän keho on niin hieno kapistus, että siitä ja sen toiminnasta olisi kiva oppia uutta . Juuri valmistuneena fysioterapeuttina voinkin todeta, että opiskeluvuosien aikana on paljon ymmärrystä eteenpäin vievää oppia tarttunut matkaan mukaan.  Opinnot ovat tuoneet mukanaan myös kokonaisvaltaisemman lähestymistavan liikkumiseen ja hyvinvointiin.

Mielestäni liikunnan ilo sekä arjessa jaksaminen ovat tärkeitä liikuntaan ja ravintoon liittyviä tavoitteita. Myös kuntoutuksen ja liikunnan yhdistäminen tuo oman vivahteensa liikkumiseen ja tukee mm. arjen toiminnallisuutta.  Aluksi uudet tavoitteet voivat vaatia totuttelua ja toistoa, jopa viitseliäisyyttä. Kerta kerralta liikunnan tuoma ilo ja hyvä fiilis vievät kuitenkin mukanaan. Liikunnan ilo ja jaksaminen  kattavat myös suunnitelmallisuuden ja tavoitteellisuuden -eivät suinkaan pois sulje niitä.  Mennään siis hyvällä fiiliksellä kohti tavoitteita!

Alla osaamisalueeni ja koulutukseni.

Osaamisalueeni

 • Ravinto

 • Kuntosaliharjoitteet

 • Vesiliikunta (vesijuoksutekniikka, harjoitteet vedessä)

 • Kahvakuulaharjoittelu ja -tekniikka

 • Hiihto

 • Kokonaisvaltaisen ja monipuolisen liikuntaohjelman koostaminen

 • Pilates

Koulutukseni

 • Liikunnanohjaaja (AMK 1999)

 • Fysioterapeutti (AMK 2024)

 • Personal Trainer (Trainer4You)

 • Kuntosaliohjaaja

 • Kahvakuulaohjaaja (Trainer4You)

 • Ravintovalmentaja (Trainer4You sekä FIFH)

 • Pilatesohjaaja (PilatesHealth)

 • FasciaMethod -ohjaaja

 • Footbicohjaaja

Suomen Pilatesyhdistys -logo.jpeg

bottom of page